Wednesday, April 4, 2007

Malmö

Merhaba,
4 gunluk Malmo - Kopenhag tatilimizi anlatacagim bu iki mesajlik yazimda.

Defalarca erteledikten sonra, 29 Mart Persembe sabahi Kopenhag gezimize cikabildik. Diger universitede olan arkadaslarimizla beraber gitmek istiyorduk ama isleri bir turlu uyduramayinca, 3 kisi gitmeye karar verdik, ve dedigim gibi persembe sabahi yola ciktik. Gezi plani su sekildeydi, ilk olarak Malmo'ye gidecek, orada 1 gun kalacak, ondan sonra Danimarka'ya gecip Kopenhag'da 2 gun kalacaktik, nitekim her sey kararlastirdigimiz gibi ve cok guzel oldu.
Persembe sabahi cok gece kalmadan yola ciktik. Malmo Uppsala'dan yaklasik 5.5 - 6 saat suruyor, Isvec'in en guneyinde. 3 buyuk sehir (Stockholm ve Goteburg'dan sonra, Uppsala'dan bir once). Acikcasi, genel olarak anlatmam gerekirse pek etkileyici bir sehir degildi, hatta hic etkileyici bir sehir degildi. Zaten Stockholm haric bir halt yok Isvec sehirlerinde. En guclu Iskandinav ulkesi olsa da nufus cok az, toprak cok fazla olunca baya dagilmislar, Malmo 100.000 ile 200.000 arasi nufusa sahiptir diye tahmin ediyorum.
Aksamustu sehre vardiktan sonra hicbir sekilde rezervasyon isine girmedigimiz aklimiza geldi. Tourist Info da saat 5i gectigi icin kapanmisti. Birkac hostel ve camping yerini aradik ama yer bulamadik. Sonra buyuk otellere girip budget hotel veya hostel tarzi ucuz oteller aradik, ki cabalarimiz sonuc verdi. Formula 1 diye bir otel bulduk, gayet de guzel bir yerdi. Yerlestik otele, sonra sehri gezmek icin disari ciktik. Dedigim gibi, cidden bir halt yok Malmo'de, ha bir tek sey var bu Istanbul'a yapilacak olan Dubai Towers'in orjinali burdaymis sanirim, o burkulan kuleden vardi, onu da yakindan gormedik zaten.
Sehir merkezinde biraz dolastik, pek de canli oldugunu soyleyemeyecegim sehrin, gerci persembeydi belki ondna oyledir. Sonra barlarin oldugu bir yere gittik, disariya oturduk bira esliginde sohbet ettik uzun uzun.





Ardindan cikip dolasa dolasa otelimize donduk, ertesi gunku (ve az sonra bir yukariya yazilacak olan) Kopenhag yolculugu icin erkenden yattik, tabi bunda check out un sabah 9 da olmasinin da etkisi vardi : )

Bu kadar Malmo iste, her Isvec sehri gibi (hadi Stockholm haric) bir halti yok : )

No comments: